O meni

Sem članica teniškega kluba TK Radomlje.

Tenis mi je bil položen že v zibelko. Moj oče je bil teniški trener. Pravi, da je vedel, ko mi je podal prvih nekaj žogic, da bom igrala tenis in da mi bo v moji mladosti vzel kar nekaj časa. Ni se zmotil.

Tenis sem začela igrati s 4 leti in že zelo zgodaj dosegala lepe rezultate v mini, midi tenisu, tenisu do 10 let in tenisu do 11 let. To obdobje je bilo res super in sem si v letih 2007–2009 nabrala preko 50 pokalov z raznih turnirjev po Sloveniji, ki so se organizirali pod okriljem TZS.

Prva večja sprememba se je zgodila, ko sem iz domačega kluba TK Radovljica prestopila v TK Triglav Kranj. Za prestop v TK Triglav Kranj sem se odločila, ker sem želela biti boljša igralka, v Kranju pa so za to zelo dobri pogoji. Za moj razvoj je skrbela ekipa teniških trenerjev Triglav Kranj. V klubu sem bila 10 let in dosegla na mladinski lestvici ITF najvišjo uvrstitev 174. mesto in WTA 930.

Po 10 letih so se naše poti razšle in svoj trenažni proces nadaljujem v TK Radomlje, kjer za moj razvoj skrbijo Andrej Kraševec, Andraž Jovanovič in pa Dragan Miškovič.

Trdo delo je prineslo rezultate in na ITF women rankingu sem dosegla najvišjo uvrstitev 330. mesto in v dvojicah ITF ranking 48 ter WTA 578.

V letu 2019 sem se odločila za študij na University of Nebraska v Lincolnu in izbrala študij ekonomije. Hkrati pa zastopam tudi Univerzo na tekmovanjih NCCA, ITF, WTA.

Sem 2x državna prvakinja do 12 let, državna prvakinja do 14, 16, 18 let. Z reprezentanco Slovenije smo bile 3. na evropskem prvenstvu do 12 let. S Kajo Juvan sva osvojili 3. mesto v dvojicah na evropskem prvenstvu do 16 let.

S 15-timi leti sem osvojila svoj prvi turnir ITF do 18 let v Mostarju. Poleg tega še 7 turnirjev ranga ITF junior v dvojicah. Imam dve zmagi v dvojicah serije ITF 15.000 $ in še dva finala ter eno polfinale v posamezni konkurenci ranga 15.000 $ ter eno polfinale ranga WTA 25.000 $ v dvojicah. Vse pomembne rezultate v dvojicah ranga tekmovanj ITF 15.000 in WTA 25.000 $ sva dosegli z Veroniko Erjavec.

Z 12-timi leti sem odšla v teniško akademijo Evert v Boca Raton in tam preživela pol leta. V ZDA sem se vračala vsako leto in v letu 2017 imela priložnost pol leta trenirati z družino Fernandez. Leylah Fernandez je postala zmagovalka junior Roland Garrosa in pa letošnja finalistka turnirja v Acapulcu.

Verjamem, da se da uspešno združiti šolo in tenis.

Po končanem študiju se nameravam 100 % posvetiti teniški karieri.