O meni

Sem članica teniškega kluba Triglav Kranj.

Tenis mi je bil položen že v zibelko. Moj oče je bil teniški trener. Pravi, da ko mi je podal prvih nekaj žogic je vedel, da bom tenis igrala in da mi bo v moji mladosti vzel kar nekaj časa. Ni se zmotil.

Tenis sem začela igrati s 4 leti in že zelo zgodaj dosegala lepe rezultate v mini, midi tenisu, tenisu do 10 let in tenisu do 11 let. To obdobje je bilo res super in sem si v letih 2007 – 2009 nabrala preko 50 pokalov z raznih turnirjev po Sloveniji, ki so se organizirali pod okriljem TZS.

Prva večja sprememba se je zgodila, ko sem iz domačega kluba TK Radovljica prestopila v TK Triglav Kranj. Za prestop v TK Triglav Kranj sem se odločila, ker sem želela biti boljša igralka. V Kranju so pa za to zelo dobri pogoji. Za moj razvoj skrbita Marko Por in Rok Ferjan in kondicijski trener Anton Erlah. V zadnjih dveh letih sem se udeležila tudi štirih mednarodnih kampov pod vodstvom Luca Appina (napisal knjigo o Rafaelu Nadalu).

V mesecu maju 2013 sem se vrnila z 90 dnevnega treninga v eni najbolj znanih teniških akademij na svetu – Evert akademiji v Boca Raton na Floridi in se v mesecu oktobru ponovno vrnila tja do decembra 2013.

Moji cilji v naslednjih dveh letih so, da bi se rada uvrstila med 50 najboljših igralk na lestvici ITF U18, kar mi bo omogočilo nastopanje na mladinskih grand slamih. V letu 2017 bi se rada uvrstila med 10 najboljših mladink sveta. V tem letu bi se rada uvrstila pod WTA 300.

Moji cilji so, da bi bila nekoč, ko bom velika, igralka št.1 svetovnega tenisa. Moji cilji so, da bi najprej do leta 2019 postala članica prve deseterice in naprej v naslednjih dveh letih poskušala doseči svoje sanje.

Do tega cilja pa me bo vodilo predano delo, naporni treningi in pa veliko tekmovanj v različnih starostnih kategorijah.

Da je pri meni tenis na prvem mestu vam je sedaj že jasno. Zaključila sem 9. razred na Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta v Radovljici. Vseh devet let sem bila odlična učenka in za to nagrajena s posebnim priznanjem. Sedaj obiskujem Ekonomsko gimnazijo France Prešeren v Kranju. Upam, da bom tudi tu lahko uspešna tako v šoli kot v tenisu. Moji hobiji so tudi smučanje, kolesarjenje in igranje kitare.

Misli, ki me vodijo do cilja :
– Samo visoko postavljeni cilji vodijo do rezultatov.
– Na poti do cilja so vedno prisotne ovire, vendar na tej poti ni nič nemogoče.
– Zdaj ni čas, da bi razmišljal o tem česar nimaš. Premišljuj, kaj lahko narediš s tem kar imaš.

Pa še nekaj izjav trenerjev:
“Teniški igralci so dveh vrst – garači in umetniki na igrišču. Kristina je umetnica. Je izjemno talentirana, na igrišču ima vedno prave rešitve. Zato verjamem, da bo uspela.”  – Luca Appino, trener, avtor knjige Svet Rafaela Nadala

“Kristina igra s strastjo in je velika borka. Če bo vedno igrala tako, bo v prihodnosti lahko med najboljšimi.” – Chris Veermenen, trener

“Kristina je zelo nadarjena mlada igralka, še bolj pomembno pa je, da je tudi po značaju nekaj posebnega.” – John Evert, direktor Evert Tennis Academy, BOCA Raton, Florida